Windows

Spotify Webplayer

Spotify har börjat utveckla möjligheten att lyssna på musik direkt via webbläsaren. Det medför att man inte behöver installera någon klient på datorn.

För att testa själv och läsa lite mer om Spotify Web Player klicka in på följande sida: Testa
Bläddra ner lite och klicka sedan på knappen ”Spotify Web Player Beta” för att komma till spelaren.

För att komma direkt till Spotify Web Player klicka på direktlänk till sidan.

Spotify

11/12/2012

Användbara program

Här kommer lite tips på program som är gratis och förenklar datoranvändandet. Jag kommer kontinuerligt att utöka listan med nya program som jag rekommenderar.

– Ccleaner

CCleaner är ett program som används för att rensa upp på datorn och därmed snabba upp den. Ccleaner tar bort bland annat temporära filer och webbhistorik. Det innebär att programmet bara rensar bort sånt som inte behövs. Programmet kan även rätta till fel i datorns register. Man bör köra det med jämna mellanrum för att datorn inte ska förlora sin prestanda.

Ladda ner här

– Connectify

Connectify används för att kunna göra din egna dator till en wifi-hotspot. Med hjälp av det kan man ansluta mobiltelefonen, tv’n och andra enheter som använder wifi till internet utan att man behöver ha en trådlös router. Det enda kravet är att datorn man använder har ett trådlöst nätverkskort som man kan använda för att dela datorns internetanslutning.

Ladda ner här

– Deamon Tools Lite

Deamon Tools används för att skapa en virtuell dvd/cd/bluray-spelare på dator. Det innebär att ifall du har en cd/dvd/bluray-avbildning på datorn så behöver du inte bränna ut den på en cd för att öppna den. Det enda du behöver göra är att montera den med programmet och så tror datorn att du har satt i en skiva. Till programmet finns även en windows-widget så att du kan använda dom vanligaste funktionerna direkt från skrivbordet.

Ladda ner här

– Dropbox

Med Dropbox kan du ha en mapp på internet som du kan komma åt överallt antingen direkt via en mapp på datorn om du installerar programmet eller via webbläsaren om du inte vill/kan installera programmet. Det finns även som app till smartphones så du kan alltid ha med dig viktiga dokument, bilder etc. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skaffa ett konto.

Ladda ner här

– Google Chrome

Google Chrome är en snabb webbläsare som grundar sig på öppen källkod. Det finns diverse teman och addon som man kan lägga till. Den kräver väldigt lite av dator och öppnar hemsidorna snabbt tack vare en inbyggd funktion som förutser hur hemsidan ska se ut. Om man är van vid att använda Internet Explorer så kommer man uppleva en stor skillnad både när det gäller att öppna hemsidor och även starta upp webbläsaren.

Ladda ner här

– Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials är ett gratis antivirus-program från Microsoft och det fungerar minst lika bra som konkurrenterna och tar inte mycket resurser från datorn. Programmet tar äver bort andra former av skadlig programvara som tex Spion-program.

Ladda ner här

– VLC Mediaplayer

VLC är en mycket flexibel mediaspelare som klarar att spela upp de flesta vanliga format Xvid, Avi, mp3 mm. Vlc klarar även av att spela upp dvd-avbildningar. Vlc är enkelt att använda och för den insatte finns det massor av extra funktioner under ytan. Det är den enda media-spelaren som man behöver på datorn.

22/11/2012